Sulhasen häätyyli- Roomassa nähtyä

December 4, 2019

 

 

Terveiset Roomasta – tuosta rakkauden kaupungista. Olimme etuoikeutettuja, että pääsimme sinne Petran kanssa.  Häämessuja järjestävä Adrew ja Sanda meidät sinne kutsuivat, (# Io & Te Rome Wedding Show,  Fiera di Roma)Roomassa tutustuimme erilaisiin juhlatiloihin ja häämuotiin. Seuraavaksi lyhyt katsaus miesten häämuotiin.

 

Miehet, on aika miettiä miten voit pukeutua tulevissa häissäsi. Myös sulhanen voi ja saa pukeutua! Italiassa

näimme varsin kattavasti uusimpia miesten häätrendejä. Oli selkeästi nähtävissä entistä

juhlavampaa ja näyttävämpää kuosia ja yksityiskohtia kuin mihin meillä täällä Suomessa on totuttu.

Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä näimme Roomassa. En suinkaan anna teille ohjeita, miten tulee

pukeutua, mutta haluan kertoa mitä näin, ja mikä näyttäisi hyvältä myös varmasti suomalaisen miehen päällä.

 

Napit

Nappeja on nyt joka paikassa, ainakin melkein. Niitä löytyy niin jokaiseen makuun ja ne koristavat nyt myös takkien kauluksia.

 

Kankaat ja kuviot

Kankaissa on paljon kuvioita, erityisesti sisävuorissa. Kuviot ovat hillittyjä, mutta ne luovat miehen juhlapukeutumiseen tyyliä ja persoonallisuutta. Rooman häämessuilla oli paljon miesten pukuja, joissa oli metalliin taittavia kuoseja.  Lisäksi paljon hopea- ja kultasävyteisiä yksityiskohtia.

 

Värit

Tummansininen on taas muodissa ja sen olemme täällä Suomessakin hyväksyneet hääpukeutumisessa. Messuilla näimme paljon sinistä, sen eri sävyissä. Vaikka Suomessa tummansininen ehkä mielletään tylsäksi ja arkiseksi väriksi, niin tuon ajattelun voi unohtaa. Jes! Tumman sininen kirjailtu kuosi näyttää hyvältä. Uskaltaisimmeko tässä rohkaistua? Väri sopii mielestäni hyvin talveen ja loppuvuoden ajanjaksolle kesän lisäksi. Niin sanottu kokovuotinen väri.

 

Kengät

Hyvät miehet, jos olette panostaneet juhlapukuun, panostakaa myös kenkiin. Kokonaisuus ennen kaikkea.

Miesten kengät ovat tulevana vuonna kiiltävät. Trendivärinä oli jo tutuksi tullut tummansininen. Toki, jos

puku on musta, niin tummansininen ei siihen välttämättä sovi, vai sopisiko sittenkin? Koska kengissä on kiiltoa, niin se tuo myös juhlavuutta miehen pukeutumiseen. Tämä on se upgrade! Kaapista kaivetut vanhat kuluneet juhlakengät kannattaa vuonna 2020 unohtaa.

 

Asusteet

Miehet voivat käyttää myös muitakin asusteita, kuin taskuliinaa. Roomassa oli yllättävän paljon miesten asusteita; kävelykeppejä, erilaisia rintakoristeita, solmiokoruja ja hattuja. Ihan kuin olisi palattu aristokraattisuuteen. Juhlavat kävelykepit näyttivät tyylikkäiltä ja saivat mallit näyttämään herrasmiehiltä. Rintakoristeet ovat vuonna 2020 monen mallisia. Runsaan variaation näistä näimme ja erityisesti huomion kiinnittivät metallinhohtoiset ja kultaiset kukat rintapielessä.Hatut oli tehty samasta kuosista kuin juhlapukukin. Uskokaa tai älkää, kokonaisuus näytti tyylikkäältä, ei yliampuvalta. Kalvosinnapit; tyylikkäät kalvosinnapit kruunaavat puvun. Kalvosinnappeja on joka lähtöön. Voisiko ajatella, että jos panostaa pukuun, niin viimeistelesi kokonaisuuden täydellisillä kalvosinnapeilla. Voisiko ne vaikka teettää tätä tärkeää päivää varten, näitä saa nykyään ihan omilla kuvillakin. Tämä kalvosinappi on meillä päin maailma jo hyvin omaksuttu.  Voisiko morsiammellakin olla joku koru, missä toistuisi kalvosinnapin koristelu? (Rintakorut valuvat myös nimittäin naisten juhlapukeutumiseen. Ei ole enää mummojen juttu.)

Ohessa mielenkiintoinen koonti miesten hää- ja juhlapukeutumisesta ja ihan etiketin näkökulmistakin. Etiketti on meille suomalaisille melko sovellettua hääjuhlissa.

https://www.haatjajuhlat.fi/category/sulhanen/miesten-muoti/

 

Ihania juhlia teille molemmille!

 

Rakkaudella Nina

Please reload

Viimeisimmät julkaisut

Please reload

©2017 by iloveparty. Proudly created with Wix.com