Häälupauksia vuodelle 2020

December 29, 2019

 

Onko sinulla tapana tehdä uuden vuoden lupauksia? Jos luet tämän blogikirjoituksen, toivon, että mietit hetken sitä, mikä on juuri sinulle nyt merkityksellistä. Kun olet siihen vastannut, mieti hetki, mikä on merkittävin keino sen saavuttamiselle? Jotta puolestaan tuo keino on mahdollinen, mieti myös mitkä ovat ne merkittävät toimenpiteet sen saavuttamiselle?  Tee tämä myös kirjallisesti itsellesi- voisiko tämä olla sinun lupauksesi?

 

Kun olet ratkaisut tämän must- win battle - kaavan, on strategia lupauksen täyttämiselle valmis. Vuoden päästä voit tarkastella lupaustasi ja kuinka se on toteutunut. Onnistuitko? Kohtaisitko matkalla kriittisiä pisteitä ja mitä ne olivat? Mikä toi onnistumisen tunteen? Mitä seuraavaksi?

 

Haluaisin haastaa sinut tekemään vuonna 2020 juuri sellaisia asioita, joita juuri sinä haluat. Muista kuitenkin matkallasi päämäärään se, että matka sinne on yhtä tärkeä, ja se tarvitsee oikeita toimia ja uusia ajatusmalleja.

 

Koska avioliitto on vuonna 2020 merkityksellinen virstaanpylväs monille hääpareille, haluan esittää vaihtoehtoisen must-win battle ajattelun hääjuhlan järjestelyihin liittyen.  Hääalan ammattilaisen näkökulmasta toivoisin hääparin keskittyvän onnellisuuteen tällä matkalla. Oli hääparilla aikomuksena sitten hoitaa kaikkia hääjärjestelyt itse tai ammattilaisten avulla, toivon, että tämä strategia auttaa teitä onnellisempaan matkaan kohti hääjuhlaa ja onnellisuuteen itse hääjuhlissa. Häähulinan jälkeinen elämä kantaa myös varmasti pitkälle näillä ajatuksilla. Nämä eivät ehkä ole sinulle uusia, mutta toivon, että mietit näitä lukiessasi, voisiko näitä lähestyä ihan konkreettisilla toimilla vai tulisiko oman ajatusmaailman kanssa tehdä hieman mentaaliharjoitusta.

 

 

 

 

Must-win battle /Häälupaus vuodelle 2020:

Onnellinen hääpari ja onnistunut hääjuhla

 

Keino 1: Anna itsellesi mahdollisuus hyvään uneen.

 

Merkittävät toimenpiteet:

 • Eliminoi hyvää unta häiritsevät tekijät

 • Ennakoi unen tarve itsellesi ja läheisillesi

 • Mahdollista hyvät nukkumisolosuhteet

Tiesitkö, että uni edistää tutkitusti luovuutta? Jotta hääinspiraatiosi voi päästä valloilleen, ja voit keksiä joitain aivan yllättävääkin, nuku hyvin.  Hanki parempi tyyny, siirrä makuuhuoneesta häiriöitä aiheuttavat tekijät pois, älä syö liiaksi ennen nukkumaan menoa tai katso kirkasvalonäyttöjä. Keinoja on monia. Mikä sinulle olisi oikea toimenpide asian parantamiseksi näin arjen keskellä?  Mitä itse juhlapäivään tule, täten kiellän hössötyksen juhlapaikalla somistaen ja järjestäen yöhän asti, menkää ajoissa nukkumaan. Mahdollistakaa tämä myös tärkeimmille läheisimmillenne. Tärkeänä päivänä on tärkeää olla skarppina ja onnellisena ilman väsymystä, jotta jokaisesta hetkestä voi nauttia 100-prosenttisesti niin, että jalka jaksaa vipattaa iltamyöhään asti😉 Tehkää kaikki se, mikä on mahdollista etukäteen niin, ettei järjestelytyö kasaannu myöhään yöhön tai aikaiseen aamuun. Hääaamuna nukutaan hyvin, jotta jaksaa pirteänä kohdata aamulla kaasot ja bestmanit sekä laittautua suureen päivään. Älä jätä uniasi lyhyeksi sen vuoksi, että aamulla teidän täytyy lähteä kuskaamaan kaljalavoja juhlapaikalle tai laittamaan kukkia maljakoihin. Kokemuksen syvällä rintaäänellä ne asiat, jotka tuntuvat pikkuisilta ja nopeatöisiltä, eivät ole sitä ja ne eivät kuulu hääparin hääpäivään.  Varmista myös unesi laatu, huolehtimalla fyysistä tekijöistä. Mukava asu nukkumiseen, sinulle tuttu ja turvallinen iltapala (vaikka vähä tylsäkin) ja hyvä nukkumapaikka. Näin voidaan ehkäistä esimerkiksi unettomuutta ja epämukavaa oloa ennen hääpäivää.

 

Keino 2: Vältä stressiä.

 

Merkittävät toimenpiteet:

 • Opeta aivosi kiinnittämään huomio positiivisiin asioihin

 • Ole kiitollinen

 • Ole läsnä

 • Tunne merkityksellisyys

 

Sinulla on mahdollisuus valita huomiosi kohde ja vaikuttaa omaan kokemukseesi. Kiinnitätkö huomioisi kaason lojaaliuteen vai siihen, että hänellä ei ole silmää somistuksessa. Kun ajattelet positiivisia asioista, aivot tekevät jatkossa niin jo itsestään. Opeta siis aivosi ajattelemaan positiivisesti stressin välttämiseksi.

Kiitollinen morsian ei näe myöskään epäonnistumisia, koska hetki on merkityksellinen. Kun näet vain hyviä asioita, alkaa muutos tapahtua ajattelussa. Älä siis murehdi, jos saitkin tarjoilijalta teetä vaikka pyysit kahvia. Ehkä tee olikin vatsallesi parempi? Ehkä sait hyvän syyn lähteä liikkeelle kahvia saadaksesi ja törmäsit isoäitiisi, jonka kanssa jaoit kahvinhakureissulla hyvän keskustelun? Kiinnität huomioita siihen, kuinka kauniin puheen äitisi piti, etkä siihen, että tekniikka ei toiminut juuri tuolla hetkellä parhaalla mahdollisella tavalla. Tällöin astuu kuvaan myös läsnäolon kokemuksen syventyminen, se tekee sinusta hääpäivänäsi onnellisen ja tyytyväisen.

 

Keino 3: Älä vähättele itseäsi.

 

Merkittävät toimenpiteet:

 • Sano itsellesi, että pärjäät ja olet merkityksellinen

 • Tunnista omat vahvuudet

 • Älä vertaile

 • Hyödynnä oma innostumisesi

 

Älä vertaa heikkouksiasi muiden vahvuuksiin. Usko tai älä, jokin sellainen mitä itse pidät huonona, voi olla toisen mielestä hyvä. Juhlajärjestelyissä tulisikin lopettaa ajattelu siitä, että et osaisi tai että joku muu tekisi asiat paremmin. Olemme itse ankarimpia arvostelijoita, joten ole tarkkana, ettet itse tuhoa omaa luovaa inspiraatiotasi. Mikäli sinulla on apuna ammattilaisia, voit myös kertoa heille rohkeasti ideoistasi. Heillä voi olla käyttöä ideallesi tai saat siihen vinkkejä, esimerkiksi käytännön toteutukseen. Toinen uhka, joka sinun tule eliminoida, on vitkastelu ja asioiden siirtäminen. Kun olet saanut idean ja innostut siitä, tartu tuumasta toimeen. Innostuminen ajaa sinua eteenpäin hääjuhlan järjestelyissä. Hääpäivänä puolestaan on aika kehua aikaansaannosta ja ottaa kehut vastaan, joita saatat saada esimerkiksi juhlapaikasta tai puvustasi. Harjoittele sanomaan kiitos, kun saat kehun. Älä lakaise kehua vähättelemällä.

 

Keino 4: Kiitä kehoasi.

 

Merkittävät toimenpiteet:

 • Kiitä kehosi jokaista osaa, myös muhkuroita😉

 • Tee keholle hoivalupaus

 • Lähetä kalenterikutsu kehollesi

 

Kiitä ensimmäisenä kehosi jokaista osaa siitä, miten ne ovat mukautuneet elämäsi valintoihin ja siitä, että se kannattelee sinua yhä edelleen parhaalla mahdollisella tavalla ja on täydellinen. Kiitä myös niistä merkeistä, joita kehosi lähettää sinulle varoituksena. Kiitos jännityksestä, kivuista ja stressistä. Kiitos, että olet mahdollistanut elämän, jossa voin liikkua, hengittää ja rakastaa. Kehosi on ollut mukana elämäsi hienoissa ja kurjissa hetkissä, ja nyt sinä lupaat yhden hienoimmista hetkistä kehollesi, nimittäin hääpäiväsi. Lupaa kehollesi, että pidät vuorostaan siitä huolta, rakastat ja hellit sitä matkalla kohti alttaria. Kun kehosi kaipaa liikettä, liikuta sitä kävelylenkillä. Kun kehosi kaipaa lepoa, varaa kuumakivihieronta. Tee kalenterista aikaa kehollesi ja unohda hetkeksi hääjuhlaan liittyvät hulluttelut. Tämän jälkeen voit toki jatkaa hullutteluita, mutta entistä virkeämmin. Millainen keho sinua kantaa hääpäivänä?

 

 

Häälupauksin kera tsemppiä vuoteen 2020,

Petra😊

Please reload

Viimeisimmät julkaisut

Please reload

©2017 by iloveparty. Proudly created with Wix.com