Häämekko-dream comes true vai muumilaakson tarinoita?

March 3, 2020

 

Televisiotuotannot ovat löytäneet varsin hassun hauskoja formaatteja häämekon löytämiselle . Ennen kuin saatiin oma versio kotimaalle say yes to dress- ohjelmalle, nähtiin useampia kausia Amerikan mantereelta ja Britanniasta. Nyt taisin nähdä tv-mainoksen myös tulevasta tanskalaisesta tuotannosta. Tuota ohjelmaa katsoo ihan vain sen kepeyden vuoksi, ei niinkään, että se sisältäisi kovinkaan jännittävää saagaa tai se olisi jollain tavalla opettavainen, aikamoista hömppää ja hulluttelua isolla H:lla. Tervetuloa joka tapauksessa kerhoon niille, jotka häämekkoa ovat etsimässä. Olet pian erittäin hömppä ja hullu. Tässä blogitekstissä kerron hieman omakohtaisesta häämekkohulluudesta, ja jaan sen oikean mekon etsimiseen parhaat vinkit myös tekstin lopussa.

 

Mekkoinspiraation musta-aukko eli pinterest. Kuinka kauniita kuvia sieltä löytyykään ja juuri niitä unelmien häämekkoja.  Melkein sieltä mekkoni löysinkin… onneksi ei puhelimessa ole sovellusta, joka pinterestin find and seek-  toimintaan käytetyn ajan laskisi. Löysin 154 mekkoa ja kaikki ovat mukavasti tallennettu kansiossa nimeltään:  do you say yes to the dress? (ohjelman inspiroimana XD). 

 

Pinterest-kuvat johdattelivat minut harhakuvitelmiin kaksi vuotta sitten siitä, että mermaid- tyylinen, siro ja pitkällä laahuksella olevan elegantti asu pukisi minua parhaiten. Juuri sellainen, mikä on kuvattu Rooman upeimmilla kartanon portailla ruusujen kukkiessa. Höps. Lopputuloksena hääpukuliikkeessä vihreiden verhojen takaa paljastui muumilaakson hattiwatti. Se siitä sitten.

 

Tämän jälkeen innostuin ajatuksesta kepeään, kevyeen, kukkaistyttö tyyliseen boheemiin pitsimekkoon. Dream comes true ja tötteröö. Eipä sekään minua pukenut.

 

Tässä vaiheessa tein päätöksen siitä, että sovittaisin ”mitä vaan -mekkoja”. Mitä vaan- mekoille asetin kuitenkin muutaman kriteerin: siinä on kohtuullisen mukavaa olla (pitkä päivä, ja siinä voin syödä ja juoda normaalisti), se ei laahusta pitkin nurmikoita, siinä on siis helppo liikkua, se on valkoinen ja valintaan osallistuu tukijoukkoja. Plussaa olisi, jos ei tarvitsisi tilata, vaan sen saisi take awayna ilman erillisiä sovituksia ja korjausompeluita. Ja tämä siksi, että aikataulu mekon löytämiseen oli kirinyt jo häävuoden alkuun.

 

Ymmärsin, että monessa paikkaan juhlamekon ostaminen noin vain ei onnistuisikaan. Muutaman excel-laskennan ja sherlock holms – tyyppisen tapauksen jälkeen ymmärsin, että suomessa mekon vuokraaminen on yhtä kallista kuin mekon ostaminen tallinnassa.  Olimme puhuneet myös äidin ja siskon kanssa yhteisestä reissusta jo pidempään, ja päätettiinkin lähteä siis tallinnaan hulluttelemaan.

Ennen matkaan otin itselleni ylös viiisi hääpukuliikettä, joissa tulisi käydä aikataulun puitteissa. Jos onni soisi, lähtisi yksi häämekko seilaamaan eckeröllä kohti Suomea matkan päätteeksi. Kerron tässä lyhyesti omat kokemukseni liikkeistä, jos siitä olisi vielä teille hömpille ja hulluille jotain apuja.

 

Anna Bella: Tämä liike on todella lähellä satamaa, joten hyvä kohde vaikka ihan Päivä Tallinnassa- tyyppisellekin reissulle. Kaikki mekot ovat nykyaikaisia, elegantteja ja hinnat mekoilla noin 500-900e. Aikaa sovitukseen ei tarvinnut varata ja saimme hyvää palvelua.  Liike oli siisti, puhdas ja valoisa. Seurueelle oli varattu mukava istumapaikka. Myyjä oli ystävällinen ja auttoi reippaasti aina uuden puvun päälleni, jotka olimme seurueeni kanssa merkinneet muoviruusuilla. Täältä luvattiin puku heti mukaan, jos se olisi vain oikeaa kokoa. Muussa tapauksessa tilauksesta oikea koko noin 4kk.  Täältä löytyikin toiseksi paras vaihtoehto.  Suositukset kyllä tälle liikkeelle.

 

Dresshouse: Lähellä kauppakeskus Virua. Tällä yrityksellä on nettisivutkin, josta voi tilata vaikka heti hääpuvun suoraan postilla kotiin. Mekot ovat kauniita, moderneja ja kaikin puolin edullisia, alkaen 200e.  Hääpukujen tyylisuunta dresshousella oli mielestäni melko runsas ja prinsessamainen. Kaasomekkoja on täältä tultu tilattua useampiakin, valikoima on melko hyvä niille.  Mekot ovat melko pitkiä ja niitä joutuu yleensä lyhentämään. Häämekkoja saa täällä kokeilla ilman aikaa ja ihan itsekseen. Myyjältä saa apua pyytäessään. Kuulostaako hyvältä? Me suomalaiset, kun emme haluaisi apua missään, kun ”katsellaan” vaan. Koska mekkojen sovittaminen käy kuitenkin kuin työstä, ei sovittaminen ollut kovin helppoa ja mekot olivat painavia itse kantaa ja riisua. Aikaakin kului huomattavasti enemmän ja osassa mekoissa oli reippaasti meikkitahroja. Täältä ei löytynyt yhtään potentiaalista mekkoa, toki valikoimakaan täällä ei ollut kovin suuri. Pisteet kaasomekoille, ei niinkään häämekoille.

 

Victoria's Bridal Showroom: Tämän verkkokaupan showroom sijaitsi asunnossa. Aika tuli varata etukäteen ja tämän vuoksi saimmekin henkilökohtaista palvelua. Yllätyksenä ehkä oli, että sovitettavana oli vain tosiaan verkkokaupassa olevat tuotteet sattumanvaraisissa kokoluokissa. Jos etukäteen valitsee netistä sovitettavan mallin, voi tuolta tehdä löydön, muuten tuonne ei mielestäni kannata mennä, vaan tehdä ostokset netissä asusteista tms. Valikoima oli ehkä tyyliltään vanhempaa mallistoa, hääpuvut olivat suorastaan halpoja 200-500e. Ei potentiaalista pukua itselleni täältä ollenkaan.

 

Pärl Pulmasalong: Tämä on keskustasta kauimmainen sijainniltaan satamasta nähden, mutta hyvin taksit ja uberit liikkuvat ympäri kaupunkia ja edullisestikkin. Siisti liike, mutta matala katto tekee tilasta hieman ahtaan tuntuisen.  Tilassa ei ole seurueelle istumapaikkoja, eikä mekoista saa ottaa kuvia. Tässä ei auta sitten muuta kuin salakuvat, jos haluaa vertailuun ottaa pari muistoksi. Myyjä auttaa sovituksessa ystävällisesti ja päähän pitää laittaa suihkuhattu meikin leviämisen estämiseksi, mikä sinänsä on ihan fiksua pukujen säilyvyyden kannalta. Koska olen hieman pöljä, unohdin muutamaan otteeseen hatun päähäni, kun mekkoa esitelin seurueelleni. Mekot olivat samaa hintaluokkaa kuin Anna- Bellassa, pääosin noin 800e kieppeillä. Valikoima oli harkittu, laadukas, trendikäs ja nykyaikainen. Puvun sai täältä myös mukaan, jos koko vain olisi oikea. Kaikkia pukuja ei saanut kaikissa koossa edes tilattuna, ymmärtääkseni mekkojen vaihtuvuus on täällä nopeaa. Täältä löysin mekko numero kolmosen.

 

Veronique peo- ja pulmaroivaste salong: Aivan Anna- Bellan vieressä samalla tiellä, kaksi hyvää kärpästä siis yhdellä iskulla. Tässä liikkeessä kävi kuhina ja palvelua joutui odottamaan hieman kun, liikkeessä oli vain yksi myyjä. Voi varata ajan tai tupsahtaa sisään noin vain.  Taisimme kuitenkin sattua pahimpaan ruuhka-aikaan noin klo 13 aikoihin lauantaina. Palvelu oli kuitenkin ystävällistä ja valikoima oli runsas. Täällä mekkojen hinnat olivat vertailussaan kalleimpia 700-1400e. Sai kuvata, löytyi asiakas-wc ja seurueelle oli mukava ja iso sohva sovituksen seuraamiseen. Täältä löysin häämekkoni, ja tyyliltään se oli täysin arvaamaton, yksikään pinterest kuva ei ollut tästä kopio.  En itkenyt, mutta nauratti ääneen. Äidilläni nousi ihokarvat pystyyn ja siskoni paljasti, että kolmos mekkoni olikin ollut kuulemma ihan tavis tähän verrattuna.

 

Vuorokauden jälkeen mekon löytymisestä kyseenalaistan mekkoni, olikohan se sittenkään oikea valinta.

 

Kaksi päivää ostoksen jälkeen, päätän, että kyllä se oli, ja keskeneräistä kokonaisuutta ei tulisi arvostella. Sama asia se on tässä työssäni somistuksen parissa. Parasta on, kun asiakas näkee lopputuloksen kerralla, ei niinkään vaiheittain. Joskus upeat lopputulokset vaativat mitä oudompia ja kummallisempia virityksiä, eivätkä ne puhu puolestaan, kun tekeminen on vielä kesken. Tässä ajattelen samoin, puku on täydellinen, kun päivä on tärkeä, saat rakkaimpasi rinnallesi aviopuolisoksi, meikki on sipaistu kasvoille ja tukka hulmuaa ammattilaisen laittamana, on saanut lasillisen kuohuvaa ja kaikki tärkeät ihmiset ovat paikalla ja näet paljon hymyjä. Ei tuolloin edes huomaa, mitä on pukenut päällensä. Kaikki on juuri niin kuin kuulukin ja hetki on läsnä.

 

Tässä vielä kootusti vinkit mekon etsintään kokemuksen pohjalta:

  1. Kokeile ”melkein mitä vaan- mekkoja”

  2. Suunnittele attackit tiettyihin liikkeisiin samalle päivälle, niin saat vertailun toteutettua fiilispohjalta

  3. Älä huku pinterestiin, mene ja sovita

  4. Osallista puvun etsintään läheisesi, tueksi päätöksen tekoon ja itseluottamuksen vahvistamiseksi

  5. Pue ihanat ihonväriset mahantukijasortsit päälle, niissä on paljon mukavampaa sovituskopissa xD

  6. Älä usko kokoihin, Anna-Bellan liikkeestä löytämäni mekko oli täydellinen koossa 34, valitsemani hääpuku Veronicasta oli puolestaan kokoa 38 ja juuri sopiva

  7. Älä tuomitse pukua, kun se on keskeneräinen- mieti kokonaisuutta

  8. Pyydä apua sovitukseen hääpukuliikkeen myyjältä, älä ole ” vain katselemassa”

  9. Budjetoi mekolle hinta ja laita siihen muutama satanen tinkimisvaraa

  10. Ynnää mekon etsintään jotain kivaa ja palkitsevaa, esimerkiksi skumppahetki/kahvihetki porukalla vielä viimeistä pähkäilyä varten, mutta myös kiitokseksi heille tuesta mekon etsimisessä

 

Tsemppiä mekon etsintään!

Petra - hömppä & hullu

Please reload

Viimeisimmät julkaisut

Please reload

©2017 by iloveparty. Proudly created with Wix.com